Street Art Festival u Dugavama

Street Art Festival novi je projekt Muzeja ulične umjetnosti, u sklopu kojega će od danas pa do 15. rujna u Dugavama 30-ak likovnih i konceptualnih umjetnika od te novozagrebačke četvrti pokušati napraviti najveći ulični muzej u Hrvatskoj.

Dugave su izabrane za ovogodišnju lokaciju održavanja festivala zbog nedostatka kulturnih sadržaja u Novom Zagrebu. Izgrađene su kao kvart za budućnost, a u njih se nikada nije ulagalo, rekla je Ivana Vukšić, direktorica Muzeja.

Osim murala na Dječjem vrtiću Tratinčica i Osnovnoj školi Dugave te u podzemnim garažama i prolazima održat će se i više site-specific radova, među ostalim i 3D mapping na pročeljima dvojca Kiborz iz Srbije, koji će se održati na dan otvaranja Muzeja 15. rujna.

Na festivalu će se predstaviti među ostalima Puma34, Oko, Ninja Tigera, Sretan Bor, Miron Milić i Lunar iz Hrvatske, Emir Sehanović Esh iz BiH, Dem iz Italije, Phlegm iz Velike Britanije i dvojac Jana&JS iz Francuske i Austrije.

Muzej će se svečano otvoriti piknikom na livadi ispred osnovne škole koncertom Trešnjevačkih mališana, a nastupit će i DJ Itch. Festival organizira udruga Centralna jedinica, uz potporu grada Zagreba, Ministarstva kulture, Ministarstva turizma, Turističke zajednice grada Zagreba, EUNIC mreže kulturnih foruma u Hrvatskoj, Instituta Otvoreno društvo i Hrvatskog društva likovnih umjetnika.