Završio Festival amaterskih kazališta

U Slavonskome Brodu je dodjelom nagrada završio 4. festival amaterskih kazališta FAK.

U konkurenciji za nagrade bile su četiri predstave slavonskih kazališnih amatera. Prema ocjeni publike festivalski Grand prix otišao je u ruke amatera iz Retkovaca, kazalištu " Mika Živković " koje je izvelo predstavu "Čarlijeva tetka".

Najbolja predstava po mišljenju ocjenjivačkog suda na čelu s kazališnim pedagogom i redateljem Robertom Raponjom je "Predstava Hamleta u selu Rastovci Donji" Gradskog kazališta iz Županje. 

Najboljom sporednom glumicom žiri je proglasio Irenu Barišić iz Županje, a sporednog glumca Đuru Perkovića iz Retkovaca. Najbolju žensku ulogu odigrao je Igor Greksa iz Pačetina igrajući ulogu mame u predstavi "Kako se najlakše riješiti bračnog druga", a za najbolju mušku ulogu nagrađen je Marko Debak iz Županje.
Predstava "Predstava Hamleta u selu Rastovci Donji" dobila je priznanje i za najbolju scenografiju Darka Avramovića te režiju Himze Nuhanovića.

Najljepšim su proglašeni kostimi iz predstave "Čarlijeva tetka" kostimografkinja Marije Mrvičin i Katice Zečević, a posebno priznanje za doprinos kazališnom amaterizmu dobio je glumac kazališta iz Belog Manastira Davor Taslidžić.

Četvrti Festivala amaterskih kazališta zatvorili su kazalištarci iz Samobora predstavom "Harper Regan".