Završio 11. festival komorne glazbe

Koncertom u dubrovačkome Kneževom dvoru na kojem je uz Juliana Rachlina i njegove prijatelje nastupila slavna engleska sopranistica Dame Felicity Lott završio je večeras Festival komorne glazbe Julian Rachlin i prijatelji.

Maestro Julian Rachlin i autor scenarija za završnu koncertnu večer Humoreska skladatelj i pisac Hyung-ki-Joo umjesto traženja zamjene za Sir Rogera Moorea, koji je zbog bolesti morao otkazati ovogodišnje sudjelovanje na festivalu, prilagodili su koncept završne večeri festivala te su u njoj sudjelovali svi istaknuti sudionici festivalskog programa iz prethodnog dana s solisticom večeri sopranisticom Dame Felicity Lott.

Felicity Lott rođena je i školovana u Engleskoj, studirala je pjevanje na Kraljevskoj akademiji za pjevanje i glazbu čija je članica i gostujuća profesorica. Nastupala je, uz ino, u Kraljevskoj opernoj kući Covent Garden, Bečkoj državnoj operi, na scenama u Parizu, SAD-u i drugdje.

Njezine su izvedbe na opernim pozornicama, naročito one Strausovih i Mozartovih uloga potaknule snažno odobravanje kritičara i publike.

Dvanaesti festival komorne glazbe Julian Rachlin i prijatelji održat će se od 6. do 22. rujna 2012. godine u Dubrovniku.