HSP o radu Vlade

Vodstvo stranke HSP dr. Ante Starčević na konferenciji za novinare u Splitu pozvalo je Vladu da prije održavanja referenduma o ulasku u Europsku uniju proglasi gospodarski pojas, utemelji nacionalnu banku i definira vanjske hrvatske granice.

Ako je Vladi u interesu hrvatski narod, neka napravi ovo jer kad se uđe u Europsku uniju biti će kasno, upozorila je predsjednica stranke Ruža Tomašić. Istaknula je da je 90% članova HSP-a dr. Ante Starčevića protiv ulaska Hrvatske u Europsku uniju ne zato što je protiv aktualne Vlade nego zato što nisu informirani o onome što će se dogoditi Hrvatskoj kada uđe u Europsku uniju.

Predsjednik HSP-a Daniel Srb izjavio je u Osijeku kako posljednje izvješće o globalnoj konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva, u kojem je Hrvatska zauzela 76. mjesto, dok je lani bila na 77. mjestu, najbolji pokazatelj uspješnosti rada Vlade i njezina djelovanja u cjelokupnom sustavu gospodarstva.

Predlažemo smanjivanje poreznih i parafiskalnih opterećenja, koja guše hrvatskog poduzetnika, učinkovitije upravljanje javnim dugom i potraživanjima države te omogućavanje daljnjeg zaduživanja samo za konkretne investicije koje donose prihode jer danas imamo poplavu kamena temeljaca, za koje nisu osigurana financijska sredstva, rekao je Srb.

Predsjednik virovitičko-podravskog HSP-a Zvonimir Šimić pozvao je Vladu da na prvoj idućoj sjednici predloži smanjivanje PDV-a s 23 na 22% ako smo izišli iz gospodarske krize, kao što to predsjednica Vlade voli reći te da se na taj način pokaže vjerodostojnost Vlade i takvih tvrdnji.