Izložba slika Boba Dylana u New Yorku

Crteži i slike kultnog američkog skladatelja, pjesnika i glazbenika Boba Dylana nastali tijekom njegove recentne turneje po Japanu, Kini, Vijetnamu i Južnoj Koreji, bit će izloženi krajem mjeseca u galeriji Gagosian u New Yorku, prenosi britanski Guardian.

Dylanov Azijski serijal sadržavat će prikaze ljudi, uličnih prizora, arhitekture i krajobraza iz prve ruke, ali češće kriptične slike osoba i situacija poput primjerice slika Big Brother i Opium ili LeBelle Cascade, koja izgleda kao verzija Manetova Doručka na travi a u stvari predstavlja scenografsku pozadinu za fotografiranje turista u jednom tokijskom zabavnom prolazu.

Dylan je turneju po Aziji odradio ovog proljeća, neočekivano dopustivši vlastima u Kini i Vijetnamu da utječu na program. Ne zna se hoće li izložba uključivati i prikaz poluprazne dvorane pred kojom je nastupao u vijetnamskom Ho Ši Minu.

Široj publici Dylan je svoje slikarstvo prvi put predstavio davne 1970., autoportretom kojim je ukrašena naslovnica njegova desetog studijskog albuma Self Portrait.
Izložba se otvara 20. rujna.