Otvoren Muuzej Duugave

Najveći muzej ulične umjetnosti u Hrvatskoj Muuzej Duugave otvoren je sinoć u toj novozagrebačkoj četvrti. Tridesetak domaćih i stranih mladih umjetnika dva je tjedna boravilo u Dugavama. Oslikavali su javne površine udahnuvši nov život zidovima Osnovne škole Dugave i zgradi Dječjeg vrtića Tratinčica te podzemnim garažama i kvartovskim prolazima.

Muzej su nastupom ispred Osnovne škole otvorili Zagrebački mališani pjesmom Zakaj volim Zagreb. Za novo ruho Dugava zaslužni su vrsni ulični umjetnici, kao što su britanski ilustrator i karikaturist Phlegm, poznat po jedinstvenom, intrigantnom izrazu te likovima iz vlastitih stripova koji su najčešći motivi njegovih crteža, zatim Stipan Tadić, Cho Cho, Sretan Bor, Lunar, Vanja Trobić i Jelena Bando, kolektiv Artu-Ditu iz Zagreba te gosti iz Italije DEM i NERO 108.

Svoje radove predstavili su i najistaknutiji hrvatski ulični umjetnici poput Pume34, Oka, Dunje Janković, Mirona Milića te riječke uzdanice Pekmezmed i Ninja Tigera, zatim gosti iz Bosne i Hercegovine, Francuske, Austrije, Njemačke i Srbije.