Suvremeni korejski film u Tuškancu

Filmom Državni službenik novoga kova Terre Shina u ponedjeljak, 26. rujna, u Tuškancu počinje Ciklus suvremenog korejskog filma. Predstavit će filmove redatelja koji se rijetko pojavljuju na međunarodnim festivalima, ali su njihovi zabavni radovi iznimno popularni. Nakon te komedije o dvoje agenata koji moraju spriječiti krađu opasnog kemijskog oružja iz Koreje, u sklopu ciklusa do 3. listopada prikazat će se još šest filmova, najavljeno je iz toga zagrebačkog kina.

Slijedit će film Veliki šef Yun-sua Jeona, priča o kuharu koji se nakon nesreće na kuharskom natjecanju pokušava vratiti svojoj profesiji, Trenutak za vječnost Soonryea Yima, djelomično utemeljen na stvarnoj priči o korejskom ženskom rukometnom timu koji vježba za nastup na Olimpijskim igrama u Ateni i Skandalotvorci Hyeong-cheola Kanga, u kojem je glavni lik popularni radijski DJ kojemu mlada djevojka pokuca na vrata i objavi da mu je kći.

Na programu su i Bosonogi san Tae-gyuna Kima o razočaranom bivšem igraču korejskog nacionalnog nogometnog tima koji trenira djecu za međunarodno prvenstvo, Majka Joon-hoa Bonga, priča o starijoj ženi koja se, kako bi spasila mentalno hendikepiranog sina osumnjičenog za ubojstvo, sama upušta u potragu za ubojicom te Simpatija za gđu Osvetu Chan-wooka Parka, koji prati ženu nakon što nakon trinaest godina izlazi iz zatvora gdje je bila zbog zločina koji nije počinila.

Nakon korejskoga, kino Tuškanac priređuje Ciklus japanskoga filma.