Rezultati prilično loši za HDZ

Hrvatska televizija u suradnji s agencijom Hendal naručila je veliko ispitivanje javnog mnijenja o rejtingu političkih stranaka i popularnosti hrvatskih političkih lidera. Ispitivanje je provedeno telefonom, na reprezentativnom nacionalnom uzorku od 1000 građana, od 12. do 15. rujna.

Rezultati su prilično loši za vladajuću stranku, a u videoprilogu pogledajte kako ih je komentirala novinarka HTV-a Anka Bilić Keserović koja je s naše strane vodila istraživanje.

Reakcija HDZ-a: Anketa nije pouzdana

Na pitanje: Da su danas parlamentarni izbori, za koga biste glasovali, građani su odgovorili ovako: 40,2% je neodlučno, za kukuriku koaliciju glasovalo bi 33,4%, za HDZ 10% ispitanika, za Hrvatske laburiste 2,4%, za HSP 1,9%, baš kao i za neku od novih stranaka i nezavisnih lista. Slijedi HSLS s 1,6% te HSS i HDSSB s 0,9%. Nadalje čak gotovo 80% ispitanika smatra da je Jadranka Kosor znala za crne fondove HDZ-a.


Koga bi građani željeli za premijera?

Prema ispitivanju bolji premijer bio bi Zoran Milanović (32,8%) od Jadranke Kosor (15,1%). No, u anketi čak 52,1% smatra da bi to bio netko drugi. Što kažu ispitanici, tko bi bio najbolji premijer pogledajte u videoprilogu.

Želite li usporediti rezultate pročitajte koliko su političari bili popularni prije nešto više od godinu dana.