Šeherezada u kazalištu Trešnja

Gradsko kazalište Trešnja, u suradnji sa Studiom za suvremeni ples, odvest će vas na mistično putovanje svijetom dalekog Orijenta, u zemlje uzbudljivih priča i kraljevstva mašte.

Šeherezada, najnoviji Trešnjin spektakl, dakako priziva priče iz klasične arapske zbirke 1001 noć. Naši najmlađi prvi će se put sustresti sa svijetom daleke Perzije, upoznati Aladina, Sinbada Moreplovca, Ali Babu i 40 razbojnika.

Zbirka pripovjedaka 1001 noć klasično je djelo svjetske literature i omiljeni lektirni naslov za djecu, mlade i one koji se tako osjećaju. U 1001 noći Zapad je otkrio skrivenu mudrost Orijenta i možda prvi put shvatio vrijednost pričanja priča koje su važnije i veće od života.

Autorski tim, Ksenija Zec i Saša Božić, predstavu je radio u koprodukciji sa Studijem za suvremeni ples. Glumci i plesači na sceni ravnopravno grade priču.

Predstava koja oduševljava svojom glumačkom i plesačkom energijom na zanimljiv se način bavi razbijanjem stereotipa i predrasuda o Orijentu, ali i svakoj drugačijoj kulturi. Što je djeci danas i te kako važno prenijeti.

Premijera će biti 1. listopada.