Počele 26. Gavelline večeri

Otvorene su 26. Gavelline večeri na kojima će do 7. listopada biti odigrano sedam najboljih hrvatskih predstava prethodne sezone. Večeri je otvorila predstava Revizor Festivalskog dramskog ansambla 61. Dubrovačkih ljetnih igara i Zagrebačkog kazališta mladih.

Izbornik Večeri Tomislav Zajec najavio je predstave različitih autorskih poetika, različitog pristupa kazalištu i snažnog autorskog jezika.

Uz Revizora, publika vidjeti Nosi nas rijeka kazališta Gavella, Gospodu Glembajeve HNK iz Zagreba, Mrzim istinu Teatara &TD, Kiklopa Scene Gorica iz Velike Gorice, Teatara &TD i Mini teatra iz Ljubljane, predstavu Život lude riječkog HNK u koprodukciji s HKD Teatrom Rijeka te Ledu HNK iz Osijeka.

Na zatvaranju večeri, izvan konkurencije će biti odigrana Gospoda Glembajevi Ateljea 212 iz Beograda. Ta je predstava na beogradsku scenu postavljena nakon 30 godina i izazvala je velik interes javnosti, kazao je ravnatelj Gavelle Darko Stazić. Zadnjega dana bit će dodijeljena nagrada za najbolju predstavu festivala o čemu će odlučiti tročlani stručni žiri.