Michel Camilo u 'Lisinskom'

Karipska glazbena senzacija, tropska oluja za klavirom svjetski poznati pijanist Michel Camilo nastupa 14.10. na otvorenju Zvjezdanog ciklusa Zagrebačke filharmonije.

Izravno iz Detroita u kojem će nastupiti uz Detroitski simfonijski orkestar, slavni dominikanski pijanist s mjestom boravka u New Yorku stiže u zagrebačku palaču glazbe - dvoranu Lisinski.

Grammyjem, Latin Grammyjem i Emmyjem ovjenčani glazbenik upravo je objavio novi hvaljeni album za diskografsku etiketu Universal, a u Zagrebu će predstaviti svoj jedinstveni pijanistički stil koji kritika uspoređuje s tropskom olujom za 88 tipki klavira.

Camilo ljušti samu 'tintu' s Gershwinove partiture, piše o njegovoj izvedbi poznate Gershwinove skladbe - Rapsodije u plavom - prestižni Billboard, a upravo je to jedno od djela koje ćemo čuti 14.10. uz Zagrebačku filharmoniju.

Redoviti je gost najvećih svjetskih dvorana od Carnegie Halla do Royal Albert Halla, najprestižnijih jazz festivala i kultnih jazz klubova poput Blue Notea, a samo ove godine više je puta obišao zemaljsku kuglu.

U Japanu uživa kultni status. Elektrificirajući je meštar karipskog el ritma, Dominican powerhouse ili najjednostavnije rečeno - čudo, kako o njemu govori Oscarom ovjenčani španjolski režiser Fernando Trueba.

Za sve koji vole klavir, a prije svega za sve ljubitelje vrhunske glazbe, koncert Michela Camila se ne propušta. Kao poklon svim ljubiteljima vrhunske glazbe u povodu otvorenja Zvjezdanog ciklusa organizatori su snizili cijenu ulaznice s 250 na samo 90 kn!