Jugosfera, branitelji, gay i lezbijski brakovi

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor iz Osijeka je, sa sabora 4. izborne jedinice, pozvala zastupnike da glasuju za zakon o ništetnosti pravnih akata bivše JNA. Podsjetila je, također, da je glavni protivnik SDP za vrijeme svoje vlasti umanjivao prava braniteljima. 

Nećemo jugosferu, nećemo smanjenje prava branitelja poručila je Kosor iz Osijeka. Pa zatim i zaplesala na pozornici u ritmu pjesme kojom žele do pobjede. A sad možete misliti kako je meni toplo. Stojim pod reflektorima mokra kao miš, ali ne posustajem, poručila je.

Iz Gospića su pak poruke odaslali HDZ-ovi ministri Božidar Kalmeta i Darko Milinović. Nema šanse, kažu da se mijenja Zakon o umjetnoj oplodnji.

Gay brakovi ili lezbijski brakovi. I to u Kukuriku koaliciji potenciraju da će dozvoliti, a mi to ne dozvoljavamo. Ne radi žene, nego radi djeteta, nerođeno dijete ne zna se braniti, istaknuo je Milinović.

Zoran Milanović iz Bjelovara je u predizbornome duhu najavio novi model zdravstvene skrbi, poticanje zapošljavanja, očuvanje istine o Domovinskome ratu te zaustavljanje političke manipulacije braniteljima. No revizije, kaže, neće biti.

Revizije invalida PTSP-a neće biti, uvijek se u žito zavuče kukolje. Uvijek među onima koji imaju pravo, zalutaju oni koji nemaju pravo, zaključio je Milanović.

Predizborne teme u videoprilogu.