Papa prvi put u Kalabriji

Papa Benedikt XVI. doputovao je u Lameziju Terme, gradić u južnoj talijanskoj pokrajini Kalabriji pogođen velikom nezaposlenošću mladih i velikom utjecaju mafije, koju posjećuje prvi put.

U zračnoj luci dočekao ga je bliski suradnik i savjetnik premijera Silvija Berlusconija Gianni Letta te predstavnici kalabrijskih vjerskih i političkih vlasti. Papa će poslije u Lameziji služiti misu pred desecima tisuća vjernika

Ne želimo više biti žalosni i ogorčeni. Politika treba biti u službi pravde, kao što ste rekli prošli mjesec pred Bundestagom. Mladi su naša nada i stoga kažemo - dosta mafiji, rekao je gradonačelnik Speranza.

Kalabrija je jedna od najsiromašnijih regija u Italiji i istodobno jedna od najpoznatijih, ali po organiziranom kriminalu i socijalnim problemima.

Papa Benedikt XVI. prošle je godine posjetio Siciliju i tamošnjoj mafiji poručio da je organizirani kriminal nespojiv s evanđeljem. Posljednji put neki je papa bio na Kalabriji 1988. godine, kada je regiju posjetio Ivan Pavao II.