Ne povlačimo Zakon o ništetnosti!

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor je, na izbornom saboru stranke za 10. izbornu jedinicu u Športskom centru Gripe, odbacila medijske napise da će HDZ povući iz Sabora Zakon o ništetnosti koji se odnosi na hrvatske branitelje za koje se optužnice za ratne zločine došle iz Srbije.

Zamjerila je oporbi ne nalazi primjedbe optužnicama iz Srbije koje su rađene na temelju dokumenata bivše JNA i ističe da to nije u duhu dobrosusjedskih odnosa, a protivi se donošenju zakona u Hrvatskoj kojim se želi onemogućiti jurisdikcija druge države, to jest Srbije, nad Hrvatskom. Hrvatska ima pravo tražiti da se kao nulto pitanje sa Srbijom riješi nepoznanica o nestanku 999 hrvatskih branitelja i civila, dodala je.

Čuli smo od šefa Kukuriku koalicije da neće sudjelovati u radu Sabora, ali u protekle 4 godine on nije ni sudjelovao u Saboru, raspravljao je nula puta, što bi Sinjani rekli 'u ništa', uputila je kritiku predsjednika SDP-a Zorana Milanovića. Dodala je da je ona, dok je bila saborska zastupnica, bila proglašena najmarljivijom zastupnicom u Saboru.

Osvrćući se na nedavni izalazak oporbe iz Sabora, Kosor je podsjetila da pri tomu gospođa Pusić govori o strašnim prostotama u Saboru. Kad njezin zastupnik Goran Beus Richembergh napada HDZ i HSS onda ona ne kaže da je to prostota, istaknula je Kosor, rekavši kako kao predsjednica HDZ-a neće dozvoliti nijednu uvredu na račun niti jednog člana HDZ-a.

Zamjerila je oporbi da nije htjela prstom maknuti i pomoći Hrvatskoj u pregovorima s Europskom unijom, te da oporba nije htjela glasovati za zakon o sukobu interesa jer se plaše pokazati što njihovi dužnosnici imaju.

Kosor je najavila da će do kraja listopada biti isplaćeno 820 miljuna kuna nove rate duga umirovljenicima, dodavši kako je do sada vraćeno 8,5 milijardi kuna tog duga.