Kamensko i branitelji uz Đakovštinu

Osmi dan prosvjeda kojima od Vlade traže isplatu 26 milijuna kuna otpremnina bivši radnici propale mlinsko-pekarske industrije Đakovština, njih dvjestotinjak, danas je blokiralo dio Nazorove ulice u jednosatnoj, polaganoj šetnji u krug tom prometnicom.

Potporu im je danas došlo dati pet bivših radnica Kamenskog te vukovarski branitelji iz Zagreba pridruživši se đakovačkim prosvjednicima. Bivše radnice Kamenskog poručile su bivšim radnicima Đakovštine da ustraju.

Ako sada ne ustraju, nema ništa od ispunjenja njihovih prava. Bivši radnici Đakovštine ne smiju stati da prođu kao mi, koji još nismo dobili svoje zarađene plaće. Predsjednica Vlade Jadranka Kosor plješće i pleše po Hrvatskoj trošeći naš novac, a ljudi ovdje gladuju, rekla je u ime pet bivših radnica Kamenskog Danica Sabljak.

Potporu bivšim radnicima Đakovštine na konferenciji za novinare u Gradskoj vijećnici ponovio je gradonačelnik Đakova Zoran Vinković. Zahtjeve bivših radnika Đakovštine podržao je i HSP.

Tridesetak bivših radnika Đakovštine sutra ujutro minibusom odlazi u Zagreb gdje će, kako je najavila glasnogovornica Koordinacije za zaštitu prava bivših radnika Đakovštine d.d. u stečaju Sanja Katić, prosvjedovati pred Europskim domom i pojedinim veleposlanstvima.