Rijeka: počinje festival "Perforacije"

Festival Perforacije počinje večeras u Hrvatskome kulturnom domu na Sušaku u Rijeci. Tijekom festivala koji traje do 29. listopada, predstavit će se 25 produkcija kazališta, suvremenog plesa i performansa iz Hrvatske i iz regije, i to u Rijeci, Zagrebu i Dubrovniku.

Festival otvara premijera hrvatsko-brazilske plesne predstave Nafta, koreografa Ane Catarine Vieire i Angela Madureira.

Ove godine festival je uveo program Showcase - hrvatske izvedbene umjetnosti, a sklopu njega će se 21. i 22. listopada za tridesetak inozemnih producenata i selektora predstaviti hrvatski suvremeni umjetnici i njihove produkcije.

Perforacije su usmjerene na umjetnike iz Hrvatske i susjednih zemalja čije se izvedbe temelje na plesnome, kazališnom i likovnom izrazu te prijelaznim i graničnim područjima i disciplinama. Svrha je potaknuti nove produkcije, poboljšati prezentacijske uvjete domaćim i regionalnim umjetnicima te ojačati veze na nezavisnoj kulturnoj sceni.
Uz zagrebačku udrugu Domino, u organizaciji Perforacija sudjeluju riječka udruga Drugo more, Kultura promjene SC-a i Art radionica Lazareti iz Dubrovnika, javlja Hina.