Radman predstavio moćni antioksidans

Energizer HPE 40 nevitaminski je antioksidans nove generacije koji su u Zagrebu predstavili njegovi tvorci prof. Miroslav Radman i dr. Slavko Ivković. 

Njihova su mjerenja u Mediteranskom institutu za istraživanje života (MedILS) u Splitu pokazala da ta mješavina supstancija daje najbolje rezultate od dosad poznatih antioksidansa, tvari koje štite od propadanja stanica i najveći su borci protiv raznih bolesti. 

Novi proizvod, koji bi, kako je naglašeno, trebao postati prepoznatljiv hrvatski brend, osmišljen je na osnovi brojnih znanstvenih studija. Među ostalim, Energizer sadržava ekstrakte koštica grožđa (resveratrol), rajčice (likopen) i zelenog čaja (EGCG) koji imaju izrazito snažno antioksidativno djelovanje, primjerice nekoliko tisuća puta jače nego vitamin E, istaknuto je na predstavljanju u hotelu Esplanade.

Energizer se trenutačno proizvodi u Sloveniji i Njemačkoj, a uskoro bi trebala početi njegova prodaja putem interneta.

Hrvatski znanstvenik i član Francuske akademije znanosti prof. Miroslav Radman rekao je kako se prvi put predstavlja konkretan proizvod nastao u MedILS-u.

On je pak dio novog trenda u svijetu, a to je okretanje prema medikaliziranoj hrani i nutriceutici kojima se želi spriječiti razvoj bolesti. Život je, istaknuo je Radman, biokemija, a na slabosti organizma treba djelovati preventivno.