Političari u borbi za Slavoniju

Kukuriku koalicija nastavlja predstavljati svoj plan 21. U Vukovaru su predstavljena poglavlje o poljoprivredi i regionalnom razvoju. Kako to već biva kad Kukuriku stigne u Vukovar, HDZ mu je odgovorio konferencijom za novinare za koju je zadužen potpredsjednik Vlade Petar Čobanković. Dvjema najjačim političkim opcijama u borbi za glasove u 4. i 5. izbornoj jedinici ozbiljno bi mogli pomrsiti račune HDSBB, ali i HSP.

Hrvatska je fenomenalna parcela, nakon što je domovina. A tom fenomenalnom parcelom - bila ona poljoprivredna, građevinska ili bilo koja druga, treba znati upravljati, poručio je Zoran Milanović tijekom predstavljanja Plana 21 u kući nobelovca Lavoslava Ružičke. U 5. izbornoj jedinici, tradicionalno HDZ-ovoj, listu Kukuriku koalicije nosit će Igor Dragovan.

Nagađa se kako bi nositeljica liste u toj izbornoj jedinici mogla biti Jadranka Kosor. Međutim, Petar Čobanković kazao je kako u HDZ-u nije bilo nikakvih razgovora o listama.

Tko će biti na listama - nastojat ćemo da budu najbolji, oni koji mogu najviše povući, dodao je.

Otkako su prestali povlačiti u Slavoniji, za HDZ je 4. izborna jedinica izgubljen slučaj, poručuju iz HDSSB-a. Vladimir Šišljagić žestoko je kritizirao Milanovića. Njegove je nastupe ocijenio bahatim, a njega nesposobnim u skidanju HDZ-a s vlasti. HDSSB-ovci nisu štedjeli ni HDZ.

Doveli su Hrvatsku do bankrota i sada odjednom imaju rješenje za sve probleme, kazao je Šišljagić.

Pogledajte videoprilog!