HRT-ovi tamburaši kod predsjednika

Uoči svečanog koncerta kojim Tamburaški orkestar HRT-a obilježava 70. obljetnicu svog djelovanja, predsjednik RH Ivo Josipović primio je članove i vodstvo tog ansambla.

Siniša Leopold, šef dirigent pod čijim umjetničkim vodstvom ansambl djeluje od 1985. istaknuo je tom prigodom veliku vrijednost tisuća minuta snimljenog materijala, posebice narodne glazbe koja bi sigurno pala u zaborav da nije ostala zabilježena.

Tamburaški orkestar HRT-a osnovan je 1941. godine, a od tada do danas u emisijama radija i televizije predstavlja hrvatsku narodnu baštinu, dok posljednjih desetak godina izvodi i ozbiljnu i zabavnu glazbu.


Jedan od najboljih asambala u Hrvatskoj

Predsjednik Josipović čestitao je svim članovima, kako je rekao, jednog od najboljih ansambala u Hrvatskoj, koji je, naglasio je, odigrao veliku ulogu u promicanju tambure i tamburaštva, a čija je vrijednost prepoznata u našoj domovini, ali i u svijetu.

Svečani koncert Tamburaškog orkestra HRT-a u povodu sedam desetljeća njegova profesionalnog rada održat će se u nedjelju, 23. listopada, u zagrebačkome HNK.