Placido Domingo oduševio Zagreb

Svjetski poznati umjetnik - španjolski tenor Placido Domingo - smatran jednim od najboljih i najutjecajnijih pjevača u povijesti opere, u Zagrebu je sa svojim gostima pred desetak tisuća ljudi izveo program osmišljen posebno za ovaj koncert.

Domingo i njegovi gosti, američke sopranistice Angel Blue i Micaela Oeste te hrvatski pjevač Tony Cetinski, doživjeli su ovacije oduševljene publike izvevši među ostalim djela Giuseppea Verdija, Giacoma Puccinija i Franza Lehara.

Vrhunac koncerta ipak je bio bis u kojem su Domingo i njegovi gosti izveli klasike poput Besame mucho, O sole mio i Over the Rainbow.

Oeste je oduševila publiku arijom O mio bambino caro iz Puccinijeve jednočinke Gianni Schicchi, a najveći pljesak Domingo je zaslužio izvedbom glazbenog standarda Granade.

Svu raskoš svoga bogatoga glasa, s rasponom većim od četiri oktave, Domingo je pokazao izvedbom arije O souverain, o juge, o pere iz Massenetove tragikomedije Le Cid, a poseban pljesak zaslužila je Oeste svojom izvedbom arije O luce di quest'anima iz Donizettijeve operne melodrame Linda di Chamounix.

Drugi dio koncerta bio je posvećen popularnoj glazbi pa su tako repertoarom dominirale arije iz mjuzikala i opereta te sarsuele.

Poželjevši Zagrebačkoj filharmoniji sretnu 140. obljetnicu, Domingo je zahvalio organizatorima i sudionicima koncerta te oduševljenoj publici poručio: Nemojte nas zaboraviti!, nakon čega je koncert zaključen zajedničkom grandioznom izvedbom Non ti scordar di me (Nemoj me zaboraviti) napuljskog skladatelja Ernesta De Curtisa.

Zagrebačkom filharmonijom ravnao je američki dirigent Eugene Kohn, koji posljednjih 25 godina usko surađuje s Domingom.