Ispriku ne tražim niti bih je dao

Iako je jučer Sabor ukinuo imunitet Željku Jovanoviću, što mnogi pravni stručnjaci ocjenjuju krajem parlamentarizma u Hrvatskoj, premijerka Jadranka Kosor najavljuje spremnost HDZ-a da povuče tužbu za klevetu - ako se SDP i Jovanović ispričaju zbog izjava o vrhu HDZ-a kao zločinačkoj organizaciji

Zoran Milanović koji je to isto izjavio, koji je izjavio da smo mi kriminalna organizacija, predsjednik jedne stranke, i njegov brat po mržnji Jovanović, imaju priliku ispričati se HDZ-u. Ispričati se za te izjave, ispričati se za tu mržnju. Ako to učine, HDZ će povući tužbu, najavila je premijerka. 

Željku Jovanoviću isprika ne pada na pamet, a smatra da bi se premijerka trebala ispričati hrvatskim građanima. Osobno neću tražiti ispriku od nje, niti bih ispriku dao. Jučer je HDZ u Hrvatskom saboru, po naredbi Jadranke Kosor, u organizaciji potpredsjednika HDZ-a Vladimira Šeksa i Andrije Hebranga, uvrijedio i osramotio Hrvatski sabor i hrvatsku parlamentarnu demokraciju. Prema tome, hrvatski građani zaslužuju da dobiju ispriku od Jadranke Kosor, izjavio je Jovanović novinarima nakon skupa Kukuriku koalicije u Boćarskom domu.

Kosor vrijeđa Zorana Milanovića i mene prozivajući nas braćom po mržnji. Zar je to dostojno jedne premijerke? Pa to je uvreda, to je govor mržnje, ali ja ne tražim da se meni ispriča, nego da se ispriča građanima Hrvatske što je uvrijedila, osramotila Sabor, hrvatsku parlamentarnu demokraciju i na taj način i cijelu Hrvatsku, poručio je Jovanović.