Susret kazališta za djecu i mlade

Predstave Ružno pače Zagrebačkog kazališta mladih i Mala djeca, veliki ljudi Dječjeg kazališta Dubrava iz Zagreba ravnopravno dijele Nagradu za najbolju predstavu 14. susreta profesionalnih kazališta za djecu i mlade u Čakovcu, u okviru kojih je od 17. do 21. listopada prikazano četrnaest predstava iz cijele Hrvatske, izvijestio je Hrvatski centar ASSITEJ.

Nagrada za najbolju režiju dodijeljena je Oliveru Frljiću za predstave Družba Pere Kvržice zagrebačkog Gradskog kazališta Žar ptica te Matilda Kazališne družine Pinklec iz Čakovca i Dječjeg kazališta Dubrava iz Zagreba.

Dvije ravnopravne nagrade za žensku ulogu dobile su Nina Violić za ulogu Mame patke u predstavi Ružno pače te Marija Kolb za uloge Majke i gđice Grdobine u predstavi Matilda. I za mušku ulogu su dodijeljene dvije ravnopravne nagrade. dobili su ih Damir Klemenić za predstavu Tijelo zagrebačkog Gradskog kazališta Trešnja i Bruno Kontrec za uloge Oca i učenika u predstavi Matilda.

Nagradu za najbolju kostimografiju dobila je Ana Savić Gecan za Ružno pače, a Nagradu za najbolju scenografiju Tina Gverović i Ben Caina za scenografiju u istoj predstavi. Predstava Ružno pače nagrađena je i za najbolju scensku glazbu Mitje Vrhovnika Smrekara, dok je za najbolje oblikovanje svjetla nagrađen Goran Jurković za Družbu Pere Kvržice.

Organizator susreta su Hrvatski centar ASSITEJ-a, vodeća udruga kazališta za djecu i mlade u Hrvatskoj, Kazališna družina Pinklec i čakovečki Centar za kulturu.