Tjedan japanske kulture

Veleposlanstvo Japana u Republici Hrvatskoj organizira od danas do 5. studenoga u Zagrebu Tjedan japanske kulture, u galeriji Hrvatske pošte u Jurišićevoj ulici te u Muzeju suvremene umjetnosti.

Svečano otvorenje Tjedna održat će se 29. listopada u Muzeju suvremene umjetnosti, kada će posjetitelji s pozivnicama moći imati priliku čuti koncert taiko bubnjeva, vidjeti pripremu japanske hrane i sudjelovati u izvođenju japanskih festivalskih plesova.

Istoga dana u Galeriji Hrvatske pošte u Jurišićevoj otvorit će se izložba japanskih zmajeva, zvrkova, origamija, kaligrafije, lopta temari, origami-radova, haiku-poezije, fotografija.

Dio izložbe bit će posvećen potresu koji je u ožujku ove godine pogodio sjeveroistočnu regiju Tohoku, uz izabrane radove hrvatske djece na tu temu, a koje su vrtići i škole iz cijele Hrvatske dostavljeni veleposlastvu kao potpora Japanu.

Ulaz je slobodan u nedjelju, 30. listopada, kada će se od 11 do 13 sati održati demonstracije raznih borilačkih vještina, kendo, aikido, judo i karate.

Tjedan se nastavlja brojnim tematskim haiku i origami radionicama, predavanjima, projekcijama japanskih animiranih filmova te prigodnim turnirom japanske igre IGO, koji će se održati u subotu 5. studenoga.