Počinje 7. festival hrvatske glazbe u Beču

Koncertom kvarteta Lidije Bajuk u bečkoj kocertnoj dvorani Konzerthaus Wien počinje sedmi Festival hrvatske glazbe u Beču. Ove se godine Festival u organizaciji zagrebačkog Muzičkog informativnog centra održava s posebnim naglaskom na izvornu hrvatsku tradicijsku glazbu.

Lidija Bajuk Quartet u kojemu su Lidija Bajuk, Branko Trajkov, Stanislav Kovačić i Antun Božić, izvest će obrade hrvatskih tradicijskih napjeva, uključujući i napjeve Hrvata izvan domovine.

Riječ je o obradama koje Lidija Bajuk sljedeće godine planira objaviti i na audio- albumu, s ciljem promoviranja kvarteta i novog repertoara hrvatskih tradicijskih napjeva s pretkršćanskim mitsko-bajkovitim motivima u inozemstvu.

Festival hrvatske glazbe u Beču od 2005. organizira zagrebački Muzički informativni centar s ciljem promicanja hrvatske glazbe u tome gradu, a trajat će do 14. prosinca.Ove će godine austrijskoj publici kroz 14 vrhunskih koncerata predstaviti bogat program sastavljen od mješavine klasične glazbe, jazza, pop-rocka, ali i hrvatske tradicijske glazbe i plesova, na kojima je ove godine poseban naglasak, prenosi Hina.