Odmotava se klupko oko Kamenskog

U vezi s istragom slučaja Kamensko nitko nije uhićen i ne zna se hoće li itko biti uhićen, poručili su iz Ministarstva unutarnjih poslova. Nagađanja medija o jučerašnjem privođenju desetak osoba povezanih s tvrtkom Dalta, odnosno zajedničkim poslovima Miroslava Kutle, Antuna Crljenka, Davora Vlajčevića i Ninoslava Pavića koji su uzrokovali uništenje tekstilne industrije Kamensko, nisu željeli komenitrati.

Kamensko, nekadašnji socijalistički tvornički div, prošle je godine otišao u stečaj. Taj je čin, završni za radnike, postao početak za istražne radnje mjerodavnih institucija koje su bivšu tekstilnu tvornicu pročešljale u potrazi za sumnjivim radnjama. Što je samo ljepši naziv za još jednu u nizu privatizacijskih pljački.

Jučerašnjim ispitivanjem nekoliko zvučnih imena postaje jasno da kaznena prijava radnica Kamenskog, koja je predana USKOK-u u prosincu prošle godine, nije bila bez temelja. Naime, sumnja se da je tvrtka uništena zbog njezinih vrijednih nekretnina. Riječ je o 26 000 četvornih metara zemljišta, cijelom bloku između dviju ulica koji gleda na Trg Franje Tuđmana, jedinu veću zelenu površinu u tom dijelu grada.

Prema nekim procjenama, vrijednost zemljišta veća je od deset milijuna eura. Istraga je, doznaje se, pokazala da se Kamensko namjerno zaduživalo kako bi se na nekretnine mogli upisivati vjerovnici, a iza svega, sumnja se, stoji javnosti poznato ime iz hrvatske privatizacije - Miroslav Kutle. Uz njega, tu je još nekoliko osoba za koje se nagađa da su upletene, poput Ninoslava Pavića, Antuna Crljenka i Davora Vlajčevića.

Europapress holding Ninoslava Pavića opovrgava bilo kakvu povezanost sa slučajem Kamensko. Nemamo nikakvih poslovnih odnosa s društvom Kamensko d.d. niti smo takve odnose imali u prošlosti. Apsolutno negiramo bilo kakvu povezanost s tim društvom te još jedanput ponavljamo da nismo imali niti imamo bilo kakvog utjecaja na poslovanje istog društva, stoji u njihovoj pisanoj izjavi za treći Dnevnik HTV-a.