'Vratiti dignitet antifašističkoj borbi'

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko komentirao je uhićenje bivšeg šefa karlovačkog Odjeljenja za zaštitu naroda Josipa Boljkovca. Rekao je kako su oni koji su poslije rata ubijali nenaoružane, zarobljenike i civile kompromitirali antifašističku borbu, pa takva procesuiranja samo mogu vratiti dignitet antifašističkoj borbi.

Naglasio je kako je riječ o procesuiranju poslijeratnog zločina. Upitan je li primjereno da policija šalje specijalce naoružane do zuba na čovjeka koji jedva hoda, Karamarko je rekao kako se postupalo prema pravilima. Suđenje Ivi Sanaderu, izjavio je, nije pratio, jer je bio u uredu i radio.

Pupovac: Tužit ćemo Hrvatsku Europi

Predsjednik Srpskoga narodnog vijeća Milorad Pupovac uhićenje Josipa Boljkovca smatra vrlo ozbiljnim problemom i zloupotrebom rezolucije Vijeća Europe. Najavio je da će Hrvatsku zbog tog revizionističkog poteza prijaviti Europi. Pupovac i njegova stranka SDSS protive se uhićenju Boljkovca te se nadaju da će pravosuđe i politika pronaći adekvatan odgovor na taj revizionistički zahvat.