Boljkovac prebačen u zatvorsku bolnicu

Josip Boljkovac od jučer do danas poslijepodne odbijao je zatvorsku hranu prosvjedujući što mu obitelj ne može doći u posjet, izjavili su njegov sin Matija Boljkovac i odvjetnik Ante Nobilo.

Boljkovac prevezen u zatvor u Remetincu

Ne radi se o štrajku glađu jer moj otac želi preživjeti, svjedočiti i govoriti istinu u postupku u kojem ga se tereti, ali prosvjeduje zbog toga što ne možemo doći do njega, rekao je Boljkovčev sin i izrazio zabrinutost za očevo zdravlje. Odvjetnik Nobilo kazao je kako je njegov branjenik danas poslijepodne počeo jesti te da je prevezen u zatvorsku bolnicu.

Nitko nije odbijao hranu - I Nobilo promijenio izjavu

Ravnatelj Uprave za zatvorski sustav Branko Peran potvrdio je da je Boljkovac prebačen u bolnicu - ne zbog gladovanja, nego zbog zdravstvenog stanja i dobi. Dodao je kako nijedan pritvorenik u zagrebačkom zatvoru unazad dva dana nije odbijao hranu. Odvjetnik Anto Nobilo poslije je izjavio kako Boljkovac nije odbijao hranu, kako se nagađalo, nego da je od početka u lošem stanju i da je već prije trebao biti smješten u bolnicu, ali nije bilo mjesta sve do danas.