Otvorena 16. revija lutkarskih kazališta

Šesnaesta revija lutkarskih kazališta u Rijeci večeras je svečano otvorena predstavom za odrasle Oni koje nosim sa sobom francuske skupine Compagnie du coin qui tourne iz Strasburga u režiji Michela Price.

Revija će trajati do 11. studenoga, a na programu je 14 predstava koje će izvesti lutkarska kazališta iz Zagreba, Velike Gorice, Splita, Zadra, Čakovca, Osijeka, a od inozemnih uz spomenuto francusko i dva slovenska, iz Ljubljane i Maribora.

Francuska predstava je jedina lutkarska predstava za odrasle, a dvije predstave, Mali dinosaur Kazališta lutaka Zadar Sunnyja Sunninskyja i Naša je mama postala zmaj Gradskog kazališta Žar ptica iz Zagreba, namijenjene su najmlađima.

Program zaključuju predstave Umjetničke akademije u Osijeku i Muzeja Slavonije Osijek U potrazi za čudovištima Hrvoja Seršića i Mala djeca, veliki ljudi u režiji Renate Carole Gatice i izvedbi Dječjeg kazališta Dubrava.

Prije večerašnje predstave u predvorju Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku u sklopu revije otvorena je izložba The Sound of Music slikarice Loredane Bradashije.

U okviru revije bit će otvorene još izložba lutaka pod nazivom Tragom lutke, održat će se dječja radionica i igraonica te okrugli stol na temu Kuda ide hrvatsko lutkarstvo?