"Sve za nju" u Lisinskom

U Zagrebu, u dvorani Lisinski, žene pjevaju za žene. I to četiri dive iz cijele regije. Koncertom pod nazivom Sve za nju, Nina Badrić, Maya Sar, Aleksandra Radović i Karolina Gočeva, žele potaknuti prevenciju svih oblika tumora od kojih obolijevaju žene.

Tuzlanka Maya Sar, autorica skladbe Moj je život moja pjesma i začetnica istoimenoga humanitarnog projekta - namijenjenoga borbi protiv raka u žena, koji je prvi put održan prošle godine u Sarajevu kaže kako je željela, zajedno s drugima, kroz optimističnu pjesmu ljudima koji su oboljeli dati jedan vid podrške.

Njezina su podrška zvijezde iz Makedonije Karolina Gočeva iz Srbije Aleksandra Radović iz Hrvatske Nina Badrić. Ovih dana u zagrebačkom studiju rade punom parom. Sve kako bi sutrašnji koncert uz pratnju Matije Dedića i hrvatskih glazbenika u Lisinskom bio spreman.

Cijela kampanja poručuje da se ova bolest redovnim pregledima može spriječiti ili iskorijeniti, kaže Karolina Gočeva. 

Sav prihod namijenjen je udruzi Sve za nju, koja pomaže ženama oboljelima od raka dojke. Osnovale su je tri žene, s istom boli. U sklopu Udruge djeluje i Centar za psihološku pomoć, koji tjedno posjeti 80 žena. U njemu uče živjeti i preživjeti. 


Podaci su alarmantni. Od desetak tisuća žena koliko ih svake godine u Hrvatskoj oboli od raka, svaka deseta ima karcinom dojke. No za njih rak ne treba značiti kraj, već početak borbe. I s tom će porukom ove četiri zvijezde misiju nastaviti u zemljama regije.