Interliber pjesništvu, djeci i mladima

Hrvatski ministar kulture Jasen Mesić svečano je otvorio 34. međunarodni sajam knjiga i učila Interliber 2011. U 5. i 6. paviljonu Zagrebačkoga velesajma predstavlja se 240 izlagača iz Hrvatske te Austrije, BiH, Crne Gore, Irana, Njemačke, Rumunjske, SAD-a, Srbije i Velike Britanije. U 6. paviljonu bit će postavljena izložba slikovnica nastalih u Hrvatskoj te prevedenih na 20-ak stranih jezika.

Predstavljen program Interlibera 2011.

Ovogodišnji Interliber održava se do 13. studenoga, a na izložbenom prostoru, osim prigodne prodaje knjiga, bit će organizirana i mnoga predstavljanja te susreti s autorima, a za djecu i mladež pripremljen je i niz radionica, koje su ove godine posvećene poeziji.

Na Zagrebačkom velesajmu održava se od 9. do 12. studenog 2011. u paviljonu broj 8 i 36. hrvatski salon inovacija s međunarodnim sudjelovanjem. Na INOVA-i 2011. predstavit će 419 inovacija 344 inovatora iz 23 zemlje. Zimski show održat će se od 10. do 13. studenoga u paviljonu 8a, a sajam je namijenjen predstavljanju proizvođača, distributera i servisa opreme za zimske športove.

Sajam glazbe, plesa i multimedije održava se od 9. do 12. studenoga, a ove je godine upotpunjen projektom Info Restart, koji se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Ive Josipovića. Od 11. do 13. studenoga u sjevernom dijelu 6. paviljona održavat će se 1. međunarodni sajam obrazovanja, stručnog usavršavanja, upravljanja ljudskim potencijalima i zapošljavanja - Educa.