"Moj sin samo malo sporije hoda"

O drugosti i drukčijosti - na daske Zagrebačkog kazališta mladih stigla još jedna predstava koja progovara o predrasudama, odbačenosti, egoizmu. Premijerno je izvedena predstava Moj sin samo malo sporije hoda premijerno

Predstava tematizira pitanje suočavanja s hendikepom i bolešću, i to po dramskom tekstu istaknutoga mladog dramatičara Ivora Martinića.

Osnovno pitanje koje postavlja ta tragikomedija o složenosti obiteljskih odnosa jest kako prihvatiti drugog odnosno drukčijeg, onoga kojeg volimo i onoga kojemu ne možemo ili ne znamo pomoći, izvijestio je ZKM. Progovarajući kroz priču jedne obitelji o duboko ukorijenjenim predrasudama o svima koji su drukčiji, Martinić neizravno kritizira društvo koje, po njegovu mišljenju, u osnovi nema dobar odnos prema osobama s invaliditetom.

Glumačku ekipu u režiji Janusza Kice čine Ksenija Marinković, Vedran Živolić, Sreten Mokrović, Lucija Šerebedžija, Doris Šarić Kukuljica, Damir Šaban, Urša Raukar, Krešimir Mikić, Jadranka Đokić i Goran Bogdan. Scenografiju potpisuje Slavica Radović Nadarević, kostimografiju Doris Kristić, a glazbu je skladao Frano Đurović.

Drame Ivora Martinića (1984.) prevedene su na desetak jezika. Martinić surađuje s brojnim domaćim i inozemnim kazalištima, a 2005. dobio je nagradu Marin Držić.