Počeo Vienna Art Week

Vienna Art Week, koji je počeo u Beču, okuplja brojne umjetnike, kustose, direktore muzeja i kolekcionare iz cijelog svijeta, a u bogatom programu sudjeluje četrdesetak bečkih privatnih galerija i zbirki te tridesetak muzeja.

Tijekom Viena Art Weeka održat će se predavanja, posjeti i vođenja kroz muzeje, performansi, okrugli stolovi, izložbe, rasprave, dražbe te studijski posjeti galerijama i privatnim ateljeima.

Psihološka dinamika u produkciji umjetnosti i kolekcionarska strast dvije su teme u središtu rasprava koje će otvoriti mnoga pitanja. Recimo, hoće li kolekcionarstvo u budućnosti biti poziv, rekao je umjetnički direktor festivala Robert Punkenhofer.

Bečki gradonačelnik Michael Haeupl pozdravio je održavanje Bečkog tjedna umjetnosti naglasivši da on pridonosi promociji Beča kao grada psihoanalize.

Na jednoj od brojnih izložbi u sklopu Viena Art Weeka, jednoga od najvećih festivala likovne umjetnosti u Beču, sudjeluje i hrvatska arhitektica i dizajnerica Dejana Kabiljo, koja osamnaest godina živi i radi u Beču.