Sa(n)jam knjige u Istri

Bosanskohercegovački pjesnik, književnik, scenarist i pisac Abdulah Sidran otvorio je 17. sa(n)jam knjige u Istri. Sajam se ove godine pod središnjom temom 'drama identiteta' održava do 11. prosinca na raznim lokacijama u Puli.

Okupio je 200 izdavača koji će izložiti i pokazati više od 15.000 knjiga te ugostiti 250 sudionika, od čega 70-ak autora, a specifičnost programa ove su godine brojna premijerna predstavljanja.

Oko 40 posto sajma bavi se neviđenim knjigama malih nakladnika kojih nema u distribuciji. Sajam ove godine poseban naglasak stavlja na pokušaj udaljavanja od sajmova knjiga za jednu kunu pa je prvi puta organiziran Outlet za knjigu, gdje će se moći kupiti knjige za najviše 50 kuna.

Sajam ove godine posebnim programima obilježava i dvije obljetnice: 30 godina od smrti Miroslava Krleže i 50 godina od dodjele Nobelove nagrade Ivi Andriću.

U sklopu sajma bit će dodijeljena i književna nagrada Kiklop za životno djelo, koje je ove godine dobitnik književnik Predrag Matvejević, a održat će se i Festival dječje knjige Monte librić.