Sve protiv jedne šalice čaja

U studiju Greta u Zagrebu održana je premijera debitantskoga animiranog filma Alena Zanjka "Plima". Producent filma je Diedra.

Šest minuta "Plime" priča je o dvojici gradskih usamljenika koji zajedno žele popiti šalicu čaja, unatoč svim nadrealnim nedaćama. Kako autor navodi u opisu filma, u banalnom nastojanju da se ispije šalica čaja u društvu bliskomišljenika, šteta je nesrazmjerno veća od koristi. 

Film je sufinanciran sredstvima HAVC-a. Zanjko potpisuje scenarij, režiju, dizajn i glazbu. Glavni animator bio je Siniša Mataić, koscenaristi Dinko Telećan i Dino Krpan, montažer Ivana Fumić, autor glazbe je Vjeran Šalamon, a zvučnih efekata Boris Wagner.

Alen Zanjko (42) bavi se suvremenim plesom i pokretom, performanceom te grafičkim dizajnom. Od 2001. surađuje u izradi animiranih filmova u raznim funkcijama, od animacije, kompozitinga i dizajna, do koreografije. Surađivao je u "Priči prvoj", "Homo Volansu"i "Formatu" Darka Bakliže, "Dugi" Joška Marušića, "Cristobalu Colonu" Dušana Gačića i Ljupčeta Đokića te "Alea iacta est" i "Čudnovati izum" Dina Krpana.