"Opasne veze" u Komediji

Mjuzikl Opasne veze autora i dirigenta Veseljka Barešića, nastao prema romanu francuskog književnika Choderlosa de Laclosa iz 18. stoljeća, koji prikazuje okrutne igre zavođenja u visokome društvu, premijerno je izveden u zagrebačkom kazalištu Komedija. 

Glavne uloge, Marquise de Mertuil i Vicomtea de Valmontea, u tom melodramatskom trileru koji se odvija uoči jedne od najvećih svjetskih revolucija, tumače Mila Elegović i Filip Juričić. Uz njih u predstavi glume Vanda Winter, Ana Kraljević, Sanja Marin, Jasna Bilušić, Zoran Pribičević, Dražen Bratulić, Mateja IvankovićJan Javiljak i Petar Krešimir Labura.

Opasne veze u Komediji vjerojatno su jedini mjuzikl na svijetu nastao prema tom romanu, rekao je najavljujući predstavu Barešić. Djelo je nekoliko puta ekranizirano i postoji njegova suvremena američka operna verzija, ali sada je prvi put ta tema obrađena u formi mjuzikla. Mjuzikl je režirala Aida Bukvić, dirigirat će autor mjuzikla Veseljko Barešić, a scenografiju i oblikovanje svjetla potpisuje Ivo Knezović. Kostimi su izrađeni prema zamisli Mirjane Zagorec, koreografiju i scenski pokret osmislila je Blaženka Kovač Carić, a za mačevalačke vještine glumaca zaslužan je Lovro Buvin.