Buffy - Facebook mobitel

Facebook je angažirao tajvanskoga proizvođača mobitela HTC da napravi smartphone kome je društvena mreža integrirana u srž.

Radit će na modificiranoj verziji Androida u koji su integrirane Facebookove usluge, a podupirat će i HTML.5 kao platformu za aplikacije, a ime Buffy dobio je po poznatoj ubojici vampira. Proizvod je još daleko od tržišta, izaći će za 12 do 18 mjeseci. Facebook je razmišljao o još jednom potencijalnom partneru za hardver, korejskom Samsungu.

Naša mobilna strategija jednostavna je. Svaki je mobilni uređaj bolji ako je istinski društven. Surađujemo sa svima u mobilnoj industriji, s pružateljima usluga, proizvođačima hardvera, operativnih sustava i aplikacija kako bismo stvorili moćan društveni doživljaj za što više ljudi diljem svijeta, rekao je glasnogovornik Facebooka, ali nije želio komentirati vijest o Buffy.

Društvena mreža ima 350 milijuna aktivnih korisnika na mobitelu.

Rat za kontrolu mobilne telefonije zaoštrava se – Google i Apple imaju dva najjača operativna sustava za smartphone pa Facebook i ne može previše odlučivati o tom aspektu svoje mobilne budućnosti.