Počinje nova sezona Zagrebačkih solista

Večerašnjim koncertom u Hrvatskom glazbenom zavodu počinje koncertna sezona Zagrebačkih solista pod vodstvom novog umjetničkog ravnatelja, francuskoga violončelista Marca Coppeya koji će večeras nastupiti i kao solist i kao dirigent.

Na programu su Mozartova Mala noćna muzika, Serenada za gudače u G-duru i KV 525, Boccherinijev Koncert za violončelo i gudače u G-duru i G. 480, Nachtordnung za 15 gudača W. Rihma, te Preobražena noć, op. 4 A. Schonberga.

Čitava ideja moje suradnje sa Zagrebačkim solistima temelji se na tematskom objedinjenju s jedne strane onoga što je i dosad bilo dio njihova redovitog repertoara, onoga što predstavlja povijest ansambla, i moje ideje da pokušamo vidjeti kako bismo mogli napraviti neke stvari koje dosad nisu napravljene, da pokušamo zajedno otkrivati nove stvari, rekao je Coppey nedavno predstavljajući program Solista, prenosi Hina.

Zagrebački solisti će u sezoni 2011./12. izvesti šest koncerata u Zagrebu, među kojima je i koncert s Ivom Pogorelićem najavljen za 3. prosinca u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.