Suradnja s Azerbajdžanom

Nastup hrvatskih informatičkih tvrtki na najvećem sajmu telekomunikacija i informacijskih tehnologija u regiji Kavkaza Bakutel 2011., koji se od danas do 26. studenoga održava u Bakuu, prilika je za uspostavu dobre poslovne suradnje hrvatskih IT poduzeća i njihovih partnera u Azerbajdžanu, ocjenjuju u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK).

U organizaciji HGK na sajmu Bakutel 2011. prvi se put predstavljaju hrvatske IT tvrtke. Kako se prenosi u priopćenju, HGK je na tom sajmu prepoznat kao pouzdan promotor hrvatskoga gospodarstva, hrvatske IT tvrtke kao kompetentne, a naši informatičari kao stručni, kreativni, odgovorni i vrijedni ljudi.

To je potencijal s kojim hrvatske IT tvrtke mogu biti konkurentne na ovom tržištu koje se ubrzano razvija i ima ozbiljnu namjeru ulagati u IT, kazala je direktorica Centra za informatiku i statistiku HGK Marina Čizmar prilikom otvaranja sajma u Bakuu.

Predsjednik IT Udruženja HGK Igor Mandić ističe potencijal ovog tržišta te prednost Hrvatske zbog iskustva.

Na sajmu Bakutel 2011. izlaže 250 tvrtki iz 29 zemalja. Hrvatska se s nacionalnim štandom predstavlja prvi put, a na sajmu izlaže osam informatičkih tvrtki - b4b, Combis, CROZ, ELMA Kurtalj, IN2, Infinum, INpro i Mrežne tehnologije VERSO, dok tvrtka Inkea predstavlja svoj dizajn namještaja specijaliziranog za IT sektor.