Predsjednik Josipović komunikator godine

Predsjednik RH Ivo Josipović dobitnik je Grand PRixa Hrvatske udruge za odnose s javnošću u kategoriji za komunikatora godine. Božo Skoko sa zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti dobitnik je pak nagrade za razvoj struke odnosa s javnošću.

Upravo je predsjednik Josipović svojim stilom i načinom komuniciranja unio nove vrijednosti u hrvatski javni i politički život, potičući dijalog, pomirbu, nadilaženje stranačkih i ideoloških razlika te promičući uporabu novih komunikacijskih tehnologija. Od svoga inauguracijskoga govora pa sve do posljednjih nastupa na Facebooku, kada je komentirao svoj odlazak na rutinsku operaciju, predsjednik Ivo Josipović pokazao je dobar osjećaj za vrijeme, sadržaj i način odašiljanja svojih poruka, pokazujući kako se može postati dobar i učinkovit komunikator i zaslužiti poštovanje, bez obzira na to slagali se ili ne s njegovim političkim tezama. Svojim djelovanjem uvelike je pridonio jačanju digniteta uloge predsjednika države u hrvatskom društvu, stoji u obrazloženju stručnog žirija.

Prošle su godine priznanje za komunikatora godine dobili Suzana i Reno Ritz, roditelji Luke Ritza, a prethodnih godina Grand PRix je uručen i glasnogovorniku Ministarstva unutarnjih poslova Krunoslavu Borovcu te guverneru HNB-a Željku Rohatinskom.