Praizvedena pop-rock opera "Hocus-Pocus"

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu premijerno je izvedena pop-rock opera "Hocus-Pocus", s podnaslovom "Priča iz Freakwoodske šume". To je prva rock opera izvedena u varaždinskom HNK-u.

Riječ je pop-rock operi s elementima bajke, koja je nastala u koprodukciji HNK Varaždin i umjetničke organizacije "Točka na i". Namijenjena je i djeci i odraslima, a posebno je zanimljiva zbog atraktivnog laserskog osvjetljenja.

Iako počiva na elementima bajke, predstava će sigurno biti zanimljiva i odraslima jer sadrži puno skrivenih poruka koje će odrasli shvatiti lakše nego djeca, istaknuo je autor libreta i stihova Ivan Ivica Krajač.

Priča počinje kada princ Agaton i njegov sluga Cherubin jednog dana sretnu vilu Zla Daliu u koju se princ zaljubi na prvi pogled. Uz pomoć čarobnjaka i dobrih vila pokušava osvojiti Dalijino srce i dokazati joj da u svakom zlu ima dobra te da i u njezinu mračnom srcu ima mjesta za ljubav.

Glazba u predstavi psihološki oslikava karaktere pojedinih likova, kao i dva svijeta i dva staleža: vilinski i ovozemaljski svijet, plemstvo i puk, istaknuo je autor glazbe Igor Tatarević. Dodao je da glazba nastavlja tradiciju hrvatskih ostvarenja poput "Gubec-bega", ali s druge strane slijedi europske i svjetske trendove u popularnoj i rock glazbi.

Redateljica predstave je Iva Srnec, a glavne uloge tumače Emina Arapović, Žanamari Lalić, Ivan Mihaljević, Taher Sanuri i Dino Jelušić.