U izbornoj noći najviše se gledao HRT!

Hrvatska radiotelevizija imala je najgledaniji izborni program u nedjelju uoči i nakon objave izlaznih anketa te  prvih privremenih rezultata. HRT-ova izborna emisija  koja je započela u 18:15 imala je gledanost od 11,9 posto opće populacije (AMR %), što je gotovo pola milijuna ljudi odnosno njih 493.239. To je bilo najviše na svim nacionalnim televizijama koje su u tom terminu imale izborni program.

Izborna emisija nakon središnjeg Dnevnika,  koja je započela u 20:16  te trajala četiri sata  i 25 minuta bila je još gledanija, te ju je gledalo 13,4 posto gledatelja odnosno njih 555.701, što je također bilo najviše na svim televizijama koje su u tom terminu pratile izbore.

HRT-ov program za izbore vodili su Hloverka Novak Srzić, Mislav Togonal i Damir Smrtić, uz brojne goste u studiju, uključenja iz izbornih stožera stranaka, DIP-a, Ureda predsjednika. Sve to bilo je popraćeno i komentarima političkih analitičara koji su za gledatelje HRT-a analizirali i pojašnjavali izborni proces.

Iz izbornih stožera su se javljali HRT-ovi reporteri Tatjana Munižaba i Anka Bilić Keserović, Kukuriku koalicija, Katarina Periša Čakarun i Petar Štefanić (HDZ), iz DIP-a Ankica Posavljak, Ureda Predsjednika Stela Kolar Borovčak, iz stožera Laburista Kristina Validžić, HSP-a Slavica Babić, iz HSS-a Mirjana Posavac, a iz HSLS-a Siniša Kovačić.

Iz stožera Ljube Jurčića Petar Vlahov, a iz stožera Milana Bandića Branimra Wolf. Iz Osijeka se javljala Marija Matoš, iz Splita Ivana Šilović i Ivica Đuzel, a iz Pule Senka Mošnja.

HRT je time još jednom dokazao kako uživa najveće povjerenje gledatelja kada se radi o važnim društvenim događajima.