Premijera 'Kaćuše' u Splitu

Drama suvremenog osječkog dramatičara Davora Špišića "Kaćuše" u režiji Marice Grgurinović premijerno će biti izvedena ove subote u splitskom kazalištu na Sceni 55. Drama je smještena u budućnost, u 2030. godinu, u bivši muzej na obali Dunava u kojemu žive tri sestre koje se, rano ostavši bez roditelja, kroz život probijaju same.

Predstava je to, rekla je Grgurinović, o apokaliptičnoj budućnosti koja je toliko blizu da nam se čini kao da je živimo upravo sada. Smještena je u kulturnu instituciju koja više ne postoji, koja je ukinuta, koja je dobila drugu svrhu i postala igralište moći. Sestre Makarov tu su izgradile dom, a uskoro se kod njih pojavljuje i četvrta sestra.

Ravnateljica drame HNK Dubravka Lampalov je rekla kako "Kaćuše" raščlanjuju čovjeka u današnjem svijetu i to na groteksan način aludirajući da će sutra biti bolje. U predstavi glume Ksenija Prohaska, Tajana Jovanović, Jelena Posavec Tušek i Vanda Boban, scenografkinja je Vesna Režić, kostimograf Mario Leko, a autor glazbe Mate Matišić.