Premijere Čehovljeve 'Prosidbe' i 'Medvjeda'

U prepunom Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) Šibenik sinoć su premijerno izvedene dvije humoreske ruskog književnika Antuna Pavloviča Čehova (1860. - 1904.) - Prosidba i Medvjed, nastale kao prve ovosezonske produkcije šibenskog kazališta.

Riječ je o dvjema šaljivim pričama u jednom činu koje je Čehov pisao u različitim vremenima, ali se one zbog opsega i bliske tematike obično igraju zajedno kao cjelovečernja predstava s različitim ambijentima i u dvije glumačke podjele.

Režiju potpisuje Zoran Mužić, scenografija za jednočinke djelo je Branka Lovrića Caparina, a kostime je pripremila Danica Dedijer uz asistenciju Zjena Glamočanin. Likove su odlično utjelovili glumci Zvonimir Zoričić, Oriana Kunčić, Igor Mešin, Franka Klarić i Jakov Bilić.

Redatelj 'Prosidbe' i 'Medvjeda' Zoran Mužić istaknuo je kako ono kazalište koje odabere postavljati Čehovljeva djela ne treba propitivati jer je taj autor svojevrsna kazališna abeceda.

Čehovljevim humoreskama od šibenskog kazališta oprostio se njegov dugogodišnji scenograf Branko Lovrić Caparin kojemu je prva ovosezonska produkcija bila ujedno i posljednji angažman u toj kazališnoj kući.