Cjelodnevni program u MSU-u

Povodom druge obljetnice otvorenja nove zgrade, Muzej suvremene umjetnosti pripremio je cjelodnevni besplatni program za sve posjetitelje koji će od 11 do 23 sata moći sudjelovati u umjetničkim akcijama, predavanjima, filmskim projekcijama, kreativnim radionicama, predstavama za malu i veliku publiku, koncertima te susretima s umjetnicima.

MSU se priključuje europskoj godini volontiranja te ujedno zahvaljuje na njihovoj podršci u realizaciji brojnih muzejskih programa. Prošle godine MSU je posjetilo ukupno 112.000 posjetitelja koji su popratili 832 događanja, izjavila je ravnateljica MSU-a Snježana Pintarić.

Kustosi i voditelji raznih odsjeka MSU-a najavili su bogati cjelodnevni program koji počinje predstavljanjem nove zidne slike Zid-brod slikarice Jadranke Fatur u muzejskom kafiću. Program se nastavlja predstavom za djecu Mala djeca, veliki ljudi kazališta Narodnog sveučilišta Dubrava. Najmlađima je namijenjena i radionica Svijetla strana sjene nakon predstave na kojoj će se djeca izbliza upoznati sa scenografijom predstave.

Kino Metropolis prikazuje Maraton Baltazar, najavljena je prezentacija dizajnerskih predmeta nadahnutih djelima iz Zbirke u pokretu, a zainteresirani mogu uz stručno vodstvo vidjeti izložbu Socijalizam i modernost. S umjetnicima Željkom Kipkeom i Mirnom Kutlešom razgovarat će se o utjecaju poetike filma na slikarski medij, a u Atelieru Kožarić održat će se umjetnička akcija Zorana Pavelića pod nazivom Poziv na akciju.

Najavljeno je i predavanje Ante Radonića o svemirskoj utrci u hladnoratovskom okruženju te promatranje Mjeseca i drugih planeta uz pomoć astronoma društva Beskraj na južnoj platformi MSU-a. Recentnu kanadsku filmsku avangardu predstavit će Pierre-Luc Vaillancourt, mladi kanadski filmski kustos, a filmom redatelja Michaela Redforda Bez greške završit će muzejski dan.

Posjetitelji mogu na stručni restauratorski pregled donijeti svoju umjetninu, a muzealci najavljuju i prigodnu cijenu godišnje ulaznice u 2012. od 112 kuna.