Otvoren ZgForum

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je ZgForum, multifunkcionalni i interaktivni gradski prostor u kojem će se javnosti predstavljati važni gradski projekti. Cilj je, među ostalim, omogućiti aktivno sudjelovanje građana u pitanjima uređivanju Zagreba, osobito njegovih javnih prostora.

Ovo je mjesto susreta. Ovdje se pipa bilo i puls Vox populi, ovdje će se bistriti zagrebačka arhitektura. Ovo će biti centar izvrsnosti urbanizma grada Zagreba, istaknuo je gradonačelnik Bandić. Dodao je da će se u ZgForumu prožimati znanost i praksa, mišljenje građana i stajalište struke.


Prostor za pitanja i prijedloge

ZgForum djelovat će kao dio Ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada, koji će u samom srcu Zagreba organizirati dijaloge, tribine i okrugle stolove o strategiji i razvoju grada, radionice, predavanja, izložbe te omogućavati uvide i rasprave o strateškim gradskim projektima. Bit će to prostor gdje će svaki građanin moći postaviti pitanja i uputiti prijedloge, ideje i sugestije iz tog područja koje će se dalje prosljeđivati stručnim službama.

Pročelnica Ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Jadranka Veselić-Bruvo rekla je da prostor ZgForuma ima 103 četvorna metra na dvije etaže te da je autorica idejnog rješenja njihova djelatnica, arhitektica Ana Magdić.


Otvorena izložba

U povodu otvorenja prostora priređena je izložba čija je glavna tema razvoj i realizacija ideje i vizualnog identiteta ZgForuma. Izložba je postavljena u prizemlju, a na polukatu i galeriji građani mogu pogledati druge plakate na kojima su slikovito prikazani osnovni podaci o gradu Zagrebu i Uredu za strategijsko planiranje te osnovne postavke Strategije razvoja grada Zagreba - ZagrebPlana.

Tiskana je i brošura o ZgForumu na hrvatskom i engleskom jeziku te na Brailleovu pismu, a na ulazu u prostor ZgForuma je rampa koja omogućuje ulazak osobama s invaliditetom u kolicima.