Pula: Abdulah Sidran najprodavaniji

Najprodavaniji naslov 17. Sa(n)jma knjige u Istri, koji je održan od 2. do 11. prosinca na nekoliko lokacija u Puli, je Otkup sirove kože bosanskohercegovačkog pjesnika, prozaika i filmskog scenarista Abdulaha Sidrana.

Među prvih deset najprodavanijih naslova još ih je devet koji u jednakoj mjeri predstavljaju i male i velike nakladnike, što dokazuje da je koncepcija ovogodišnjeg prodajnog segmenta sajma, u kojoj su jedni i drugi paralelno predstavljeni, naišla na pozitivan odjek kod publike, ističe se u priopćenju Sa(n)jma knjige u Istri.

Iako sajam nema preciznu statistiku broja posjetitelja, budući da je ulaz besplatan, procjenjuje se da je ove godine broj posjetitelja nadmašio prošlogodišnji i da ih je bilo više od 60 tisuća, dodaje se u priopćenju.


10 dana, 75 programa, 15 tisuća knjiga

Tijekom deset dana sajma istarskoj se publici, kroz 75 programa, predstavilo dvjestotinjak izdavača, koji su izložili i predstavili više od 15 tisuća knjiga. Od sedamdesetak autora, koliko ih je ove godine sudjelovalo na sajmu, posebno se istaknuo Sidran. Svaki je njegov program praćen iznimnom pozornošću publike - bez obzira je li se radilo o otvorenju sajma, premijernom predstavljanju njegove knjige "Otkup sirove kože" ili "Doručku s Vojom Šiljkom", stoji u priopćenju.