Jazz klub u podrumu Gradske kavane

Na Jelačićevu trgu, u podrumu ispod Gradske kavane, sinoć je otvoren novi klub. Nakon što je Dražen Kokanović izabran na gradskom natječaju, slijedile su dvije i pol godine radova. Danju je jazz-kavana, a navečer pozornica - za big bandove i vrhunske zvijezde. 

Ondje će se održavati rokerske noći, promocije knjiga, predstave, svirat će se jazz i klasika, kao i elektronika, kažu organizatori.

Pokraj pozornice nalazi se studio za snimanje albuma, iza kojeg stoji Miro Vidović. Dizajn potpisuje Sven Jonke, a jazz koaliciju, koja je odradila najveći posao, osnivač brojnih festivala Dražen Kokanović.

Klub je poseban po tome što ima savršenu akustiku, angažirali smo najbolje stručnjake da se podrumski prostor uredi tako da se mogu održavati koncerti klasične glazbe ili jazza, ističe.

No iako se na ovih 400 četvornih metara našlo mjesta i za toalet za osobe s invaliditetom, one nemaju prilagođen ulaz u klub. A on je zaživio s visokim ciljem - u iduće dvije godine postati prvo odredište na europskoj jazz-karti. Na zagrebačkoj karti nije prvi, nadamo se ni posljednji, ali trenutačno je jedini.