Božić u Ciboni

Tradicionalni 23. humanitarni koncert Božić u Ciboni održan je večeras u Zagrebu. Nastupili su župni zborovi iz cijele Hrvatske, tamburaški sastavi i klape, a zajedništvo je i ove godine bila glavna nit vodilja programa.

Među izvođačima božićnih pjesama su bili i Ivo Gamulin Đani, Maja Šuput, Marko Perković, Maja Blagdan, Jasmin Stavros, Ivan Mikulić i drugi. Pratio ih je Revijalni orkestar HRT-a pod ravnanjem Zdravka Šljivca.

U prepunoj Ciboninoj dvorani program je pratio i zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić koji je čestitao svima sretan Božić i poželio blagoslovljenu novu godinu te zahvalio organizatorima i izvođačima koji su, kako je rekao, i večeras približili svima ugođaj Božića.

Božić otvara prostor Bogu koji dolazi k nama i koji nam donosi radost i mir, rekao je kardinal Bozanić i podsjetio na riječi pape Benedikta XVI. prilikom posjeta Zagrebu i Hrvatskoj u lipnju kada je mladima na Trgu bana Jelačića poručio: Isus vas traži, Isus vas ljubi. Upravo to govori Božić: Bog nas ljubi. Bog ljubi svakoga čovjeka. Hrvatska mladež je shvatila Papine riječi i odgovorila molitvom, klanjanjem i šutnjom. I mi koji slavimo Božić želimo odgovoriti na Božju ljubav, rekao je.