Ne želim biti ministar onih drugih

Ako zapovjednici brigada od mene zatraže da se Registar branitelja ne objavi, ja ga neću objaviti, kazao je gostujući u Hrvatskoj uživo ministar branitelja Predrag Fred Matić. Kazao je, međutim, da je važno objaviti Registar jer su hrvatski branitelji ponos ove zemlje.

Objava Registra obećanje je Kukuriku koalicije i to će se obećanje ispuniti. Imenovan sam ministrom branitelja i ne želim biti ministar onih drugih, kazao je Matić. Pravi branitelji nemaju se čega bojati, a prema lažnima bit ćemo blagonakloni - jednostavno će im biti ukinute povlastice, dodao je.

Matić je nakon sjednice Vlade komentirao kritike da bi se objavljivanjem Registra branitelja prekršili zakon i Ustav. Nisu oni otkrili toplu vodu, pa i mi znamo da prema sadašnjoj zakonskoj regulativi to nije moguće napraviti. Zato ćemo napraviti prave, temeljite pripreme, a kad napravimo pripreme, onda ćemo to i provesti. Dakle, za ovoga četverogodišnjeg mandata Kukuriku koalicije Registar branitelja bit će objavljen, rekao je Matić.