Gospodarstvenici podupiru Vladu

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) podupire napore nove vlade u rješavanju gospodarskih problema. Priopćeno je to iz HUP-a nakon sastanka prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića i ministra financija Slavka Linića s članovima izvršnog odbora i savjeta HUP-a.

Iz HUP-a navode kako se nova vlada i HUP slažu da je Hrvatska preopterećena porezima i doprinosima, što je jedan od glavnih uzroka nekonkurentnosti domaćeg gospodarstva. Stoga HUP pozdravlja najave reformi usmjerenih smanjivanju državne potrošnje te rasterećenju gospodarstva i poduzetnika.

HUP podupire napore nove vlade i najave o rješavanju gospodarskih problema. Svjesni smo da treba ubrzati donošenje ključnih odluka, ali ih i pripremiti jer najavljene mjere odmah moraju stvoriti povjerenje domaćih i stranih ulagača, a istodobno gospodarstvu omogućiti dugoročno održiv rast, stoji u priopćenju.

Jedino gospodarski rast jamči stabilnost državnih financija, bolje zdravstvo, obrazovanje, veće mirovine, plaće, ukratko, bolji život hrvatskih građana i boljitak Hrvatske u cjelini, navode iz HUP-a.